CityFM 106.2 FM - Inima ta bate ROCK?

Conecteaza-te cu Facebook
 

Stiri si Noutati

Mix cultural la ICR, de Noaptea Institutelor

Institutul Cultural Roman gazduieste, la a cincea editie a Noptii Institutelor Culturale, care are loc vineri, 24 iunie, evenimente realizate de catre Fundatia Culturala Greaca, Institutul Camões/Ambasada Portugaliei si Delegatia Wallonie-Bruxelles.

De peste mari, vor ajunge in Aleea Alexandru 38 imagini si gusturi lusitane, cuvinte alese si autori de poveste. Gradina va rasuna de ritmuri desprinse din tavernele grecesti, carora li se adauga bucate traditionale elene, iar cafelele si dulciurile oferite de maestrul Florescu vor completa atmosfera mediteraneana. Pe tot parcursul Noptii, cei prezenti vor putea alege dulceturi preparate de echipa Les Saveaurs d’Yveline dupa retete naturale. Vor avea parte si de povestiri muzicale aduse de formatia Anton Pann, care continua seria concertelor „Cand Bizantul eram noi”, iar cand chitara este invitatul de onoare si vocea amplifica starea de reverie, un singur element mai poate fi adaugat Noptii: muzica electro-avant garde venita direct din Belgia.

Se va porni prin Noaptea Institutelor Culturale, la ora 19.30, vizitand expozitia cursantilor Scolii de Poetica Fotografica Francisc Mraz asupra capitalei portugheze – „Olhares romenos sobre Lisboa”. Alaturi, o alta: autori portughezi tradusi in limba romana. In curte, un joc interactiv – “Cum se pronunta?” isi asteapta participantii (incepatori!), castigatorii fiind rasplatiti à portuguesa.

Un moment inedit al Noptii il reprezinta lecturile bilingve din seriile Nikos Kazantzakis si Fernando Pessoa ale editurii Humanitas. La standul amenajat in institut vor fi prezenti, de la ora 20.00, traducatori si bursieri ai Centrului National al Cartii, colaboratori ai Fundatiei Culturale Elene si ai Institutului Camões/Ambasada Portugaliei.  

Pornind de la fanariotii bucuresteni, de la muzica de curte sau de mahala, de la umorul romanesc ori de la manuscrise medievale de sorginte bizantina, formatia vocal-instrumentala Anton Pann prezinta un nou concert din seria „Cand Bizantul eram noi”. Aranjamentul orchestral si conceptul spectacolului, care incepe la ora 21.30, sunt realizate de catre dirijorul si fondatorul grupului, Constantin Raileanu.

Un duo pop experimental, Tangtype performeaza, de la ora 23.30, pe scena amplasata in curtea ICR. Instrumente variate si o voce care amplifica starea de reverie, belgienii sunt cei care vor incheia noaptea intr-o atmosfera avangardista.

Mai multe detalii gasiti aici

0 comentarii la "Mix cultural la ICR, de Noaptea Institutelor"

Scrie un Comentariu

Pentru a lasa un comentariu trebuie sa fiti autentificat(a).Login aici.