CityFM 106.2 FM - Inima ta bate ROCK?

Conecteaza-te cu Facebook
 

Stiri si Noutati

Eveniment MNIR- Micul Paris saluta Parisul

Muzeul National de Istorie a Romaniei invita publicul sa petreaca o seara aparte pentru a regasi afinitatile culturale dintre Romania si Franta, in cadrul evenimentului muzeal „Micul Paris saluta Parisul”, ocazionat de celebrarea in luna iulie a Zilei Nationale a Frantei si, de asemenea, a imnului francez La Marseillaise, in data de 30 iulie.

Evenimentul, organizat in colaborare cu agentia Oyster & Zax, va avea loc in data de 30 iulie 2011,la sediul MNIR, important monument istoric al Bucurestilor, edificiu cunoscut in trecut sub numele de Palatul Postelor.

Incepand cu orele 19.00 si pana dupa miezul noptii, vizitatorii vor putea parcurge expozitiile permanente si temporare ale muzeului, beneficiind de ghidaje gratuite si vor asista la concerte speciale, momente de teatru, reprezentatii de dans si alte momente culturale interesante.

Parte integranta a evenimentului va fi si o micro-expozitie speciala, ce va marca legaturile culturale romano-franceze prin cateva exponate simbol. Exponatul central este un tablou care il infatiseaza pe Dimitrie Cantemir, domnitorul Moldovei si membru al Academiei Franceze la inceputul secolului al XVIII-lea. Aceasta opera de arta plastica a intrat in colectia muzeului in anul 1975. Istoria provenientei piesei a fost dezvaluita de marele istoric roman Nicolae Iorga, cel care, dupa toate  probabilitatile, a identificat piesa in perioada interbelica la Muzeul de Arte Frumoase din Rouen (Franta).

Accesul publicului in muzeu este gratuit, pentru a permite unui numar cat mai mare de vizitatori sa participe la momentele artistice si sa descopere expozitiile permanente si temporare MNIR.

„Este o mare bucurie pentru Muzeul National de Istorie a Romaniei sa poata invita publicul bucurestean si nu numai la o serata muzeala speciala cu program cultural variat si atractiv. Acest eveniment se doreste a fi inceputul unei serii ce, speram, va deveni in timp o autentica traditie a muzeului, demers prin care ne dorim sa aducem cat mai aproape de aceasta institutie muzeala de referinta cat mai multe categorii de public interesat de patrimoniul si cultura nationala, desigur, intr-un cadru ambientat de momente artistice de calitate,” a declarat dr. Ernest Oberländer-Tarnoveanu, directorul general al Muzeului National de Istorie a Romaniei.

0 comentarii la "Eveniment MNIR- Micul Paris saluta Parisul"

Scrie un Comentariu

Pentru a lasa un comentariu trebuie sa fiti autentificat(a).Login aici.