CityFM 106.2 FM - Inima ta bate ROCK?

Conecteaza-te cu Facebook
 

Stiri si Noutati

“Banda desenata in presa” - a doua expozitie a Muzeului de Benzi Desenate

“Banda desenata in presa” este tema celei de-a doua expozitii a Muzeului Benzii Desenate. Vernisajul va avea loc joi, 7 iulie 2011, de la ora 19.00, la etajul 4 al Muzeului National de Arta Contemporana si va fi urmat de o dezbatere.

Expozitia “Banda desenata in presa” prezinta cativa autori contemporani care s-au facut cunoscuti aparand constant in presa: Lucian Amarii-Jup de la Iasi, care a publicat incepand cu anii ‘90 planse in ziarele locale, Vali Ivan care a realizat benzi desenate cu subiecte si stiluri foarte diferite, de la teme politice pana la teme istorice sau umoristice. Alaturi de ei, expun tinerii Cristian Prandea, Filip Ilie si eM, membri ai echipei Kamikaze, autori prolifici de stripuri politice.

Expozitia va putea fi vizitata pana pe 10 august 2011.

Banda desenata s-a nascut in paginile ziarelor la inceputul secolului 20. Primul personaj notabil a fost The Yellow Kid, care popula paginile ziarului The New York Journal. De atunci, banda desenata s-a diversificat, dar continua sa apara si in mediul in care isi are originea.

Muzeul Benzii Desenate este un proiect pilot derulat de Institutul Cultural Roman si Muzeul National de Arta Contemporana cu sprijinul clusterului EUNIC in Romania, al Centrului Belgian de Banda Desenata si in parteneriat cu Asociatia Bedefililor din Romania, in perioada 16 iunie – 16 octombrie 2011.

0 comentarii la "“Banda desenata in presa” - a doua expozitie a Muzeului de Benzi Desenate"

Scrie un Comentariu

Pentru a lasa un comentariu trebuie sa fiti autentificat(a).Login aici.